Novice
Novice

Novice (131)

Družba Lafarge Cement Trbovlje je danes podaljšala sponzorski pogodbi s Plavalnim klubom (PK) Lafarge Cement Trbovlje in Nogometnim klubom (NK) Rudar Trbovlje. S tem bodo tudi v prihodnje podpirali športne dejavnosti v Zasavju in pripomogli k temu, da bodo predvsem mlajše selekcije imele zagotovljene pogoje za razvoj športnih potencialov.
Direktor družbe Lafarge Cement je danes v trboveljski cementarni s predsednikom NK Rudar Trbovlje Ervinom Renkom in predsednikom PK Lafarge Cement Trbovlje Darkom Raušlom podaljšal sponzorsko pogodbo. S tem cementarna nadaljuje tradicijo družbene odgovornosti Skupine Lafarge, sodelovanja z lokalno skupnostjo in vlaganja v njen razvoj in napredek.

Ob tem je direktor cementarne Haimo Primas poudaril zavezanost in odgovornost družbe do vseh svojih deležnikov, še posebej do lokalnega okolja, v katerem cementarna deluje. »Kljub izredno zahtevnim razmeram v naši panogi v zadnjih letih namenjamo sredstva športnim aktivnostim. Skrb za zdravje je ena izmed naših glavnih prioritet, zato želimo še naprej spodbujati mlade športnike v Trbovljah. Zavedamo se pomena obeh klubov za našo lokalno skupnost in pozitivnih učinkov, ki jih imata oba kluba, posebej za mlade.«

NK Rudar Trbovlje, ki je nogometni Evropi dal kar nekaj znanih nogometašev, je bil še pred nekaj leti na robu propada, nato pa ga je skupina nogometnih navdušencev ponovno postavila na noge in zgradila nove temelje.
Danes se v klubu trudijo za napredek in množičnost športnega udejstvovanja v vseh otroških in mladinskih selekcijah, ki so baza nogometašev za prihodnje generacije. Tako danes beležijo več primerov, ko nekdanji nogometaši Rudarja igrajo v 1. kadetski in mladinski ligi, kar potrjuje način uspešnega dela z mladimi. Pri tem ohranjajo odprto komunikacijo navzven, tako z lokalnim gospodarstvom, navijači, ostalo lokalno skupnostjo in sosednjimi klubi.
»Letošnja sezona je za nami in ocenimo jo lahko kot zadovoljivo, kljub zaostreni gospodarski situaciji v regiji, kar se posledično odraža tudi pri zagotavljanju standarda športnih klubov. Sicer s člansko ekipo ostajamo v 3. ligi, a smo uspeli stabilizirati klub in vzpostaviti red in disciplino v ekipi, ki je ne nazadnje ogledalo celotnega kluba. Pri tem nam že dolga leta pomaga tudi trboveljska cementarna, za kar se jim zahvaljujemo. Kljub težkim razmeram verjamejo v nas, našo ekipo in trboveljsko mladino,« je ob podpisu pogodbe povedal Ervin Renko, predsednik NK Rudar.
Od osamosvojitve naprej so trboveljski športniki krojili vrh tudi v plavanju in Slovenijo uspešno zastopali na mednarodnih tekmovanjih. V zahvalo za generalno sponzorstvo se je Plavalni klub Rudar leta 2005 preimenoval v Plavalni klub Lafarge cement Trbovlje.

Predsednik PK Lafarge Cement se v naslednjo sezono podaja z ambicioznimi cilji, s katerimi želijo ekipo okrepiti in potrditi rezultate pretekle sezone, saj imajo v svojih vrstah najboljša plavalca v Sloveniji v mlajših kategorijah; Žigo Šintlerja in Tiataro Zupančič. Ne smemo pa pozabiti, da je tudi Tjaša Vozel, absolutna državna prvakinja in udeleženka Olimpijade v Londonu, produkt plavalnega kluba Lafarge Cement. Ena izmed prioritet je aktivno delo z mladimi plavalci, kjer je po besedah Darka Raušla, opazen velik napredek. »Naši mladi plavalci kažejo velik talent, na vseh nas pa je, da omogočimo pogoje, v katerih bodo svoj talent lahko razvili v največji možni meri. In tu nam je v veliko pomoč in finančno podporo Lafarge Cement,« dodaja Raušl.

Lafarge Cement s sponzoriranjem in donatorstvom v zasavskem okolju prispeva k razvoju posameznih področij, kot so šport, kultura, zdravstvo, izobraževanje in okolje. »Ker se zavedamo pozitivnih učinkov spodbujanja športne aktivnosti in zdravega načina življenja, v lokalnem okolju in predvsem med mladimi, bomo takšne dejavnosti podpirali tudi v prihodnje,« zaključuje Haimo Primas.

Pri tem pa bi se radi podjetju LaFarge Cement Trbovlje zahvalili, da kljub težki situaciji na trgu in gospodarstvu, še naprej izkazuje podporo nogometu v Trbovljah. Brez vaše pomoči bi bilo vsekakor težje.

Na včerajšnji Skupščini, ki je bila volilna, so člani kluba izvolili novo vodstvo, saj je dosedanjemu vodstvu iztekel dvoletni mandat.

Za predsednika kluba je bil na Skupščini potrjen Ervin Renko, ki je bil pred tem dve leti tudi član upravnega odbora. Novi predsednik je ob izvolitvi povedal, da bo pod njegovim vodstvom klub deloval na realnih temeljih in odprti komunikaciji z vsemi. Na mesto predsednika prihaja neobremenjen s preteklostjo, kar si šteje kot prednost. Na strokovnem področju zaupa ekipi, ki je bila potrjena na Skupščini. Prvi cilj je zagotovitev dovolj finančnih sredstev za normalno delovanje kluba in s tem finančna stabilnost kluba. Odhodki se bodo prilagajali prihodkom, ki pa bodo odvisni od stanja gospodarstva v Zasavju. Cilj članske ekipe ostaja osvojitev prvenstva 3. SNL in uvrstitev v 2. SNL, z ekipo sestavljeno iz domačih fantov. Prav tako si želi novi predsednik ohraniti dobro sodelovanje z vsemi v klubu, predvsem z navijači kluba ter morda to sodelovanje spraviti še na višji nivo.

Vlogo podpredsednika bo tudi v bodoče opravljal Borut Dolanc, upravni odbor pa ob predsedniku in podpredsedniku sestavljajo še: Aleš Berger, Jernej Vodeb, Tomaž Radič (predsednik nadzornega odbora), Aleš Florjanc (predsednik strokovne komisije) in Stipe Jakovljević (predsednik disciplinske komisije).

Delo sekretarja bo v novem mandatu opravljal Antonio Buovski.

Nekaj informacij o novem predsedniku, Ervinu Renku:

- rojen 12. 7. 1971
- po izobrazbi je diplomirani inženir elektrotehnike in zaključuje magisterij iz energetike
- poročen, oče dveh otrok
- ima izkušnje z vodenjem društev, saj je že 6 let predsednik smučarskega društva Kum Dobovec
- učitelj smučanja, ima licenco za nadzornika na smučišču
- dve leti član UO NK Rudar Trbovlje

Spoštovani člani,

Upravni odbor NK Rudar Trbovlje vas v sredo, 12. 2. 2014 ob 17. uri vabi na redno letno Skupščino, ki bo potekala v sejni sobi na Rudarju. Na Skupščini bo mogoče poravnati tudi članarino za leto 2014.

Predlagan dnevni red:

1.)    Uvodni pozdrav predsednika
2.)    Izvolitev delovnega predsedstva in ugotovitev sklepčnosti
3.)    Poročila: uvodno poročilo predsednika kluba, poročilo vodje mladinskega programa, poročilo o finančnem poslovanju
4.)    Poročilo nadzornega odbora in podelitev razrešnice
5.)    Razprava po poročilih in sprejem
6.)    Volitve organov kluba: predsednik kluba, podpredsednik, člani upravnega odbora, člani komisij
7.)    Program dela za leto 2014 ter finančni načrt za leto 2014
8.)    Razprava in sprejem programa dela ter finančnega načrta za leto 2014
10.) Razno

Tokratna Skupščina je volilna in bo na njej prišlo tudi do menjave vodstva kluba ter ostalih sprememb. Trenutni predsednik in sekretar kluba sta že pred časom napovedala, da se ne bosta potegovala za nov mandat.

Vljudno vabljeni!

Članska ekipa bo s pripravami na spomladanski del sezone začela v ponedeljek, 27. 1. 2014 ob 18.30 uri. Članska ekipa bo v pripravljalnem obdobju največ aktivnosti opravila na igrišču, nekajkrat pa bo obiskala tudi telovadnico ter fitnes. Ekipa ostaja bolj kot ne enaka kot v jesenskem delu, morda se ekipi do konca zimskega prestopnega roka pridruži tudi kakšna nova okrepitev. Naša ekipa si trenutno deli odlično drugo mesto na lestvici 3. SNL in za prvouvrščeno ekipo zaostaja za samo dve točki, kar je dodatna motivacija za nadaljevanje.
Znanih pa je že tudi nekaj ekip s katerimi bo članska ekipa odigrala prijateljske tekme (skupaj predvidenih 8 prijateljskih tekem):

NK Šmartno, 1. 2. 2014
NK Radeče, 8. 2. 2014
NK Šenčur, 12. 2. 2014
NK Svoboda Kisovec, 22. 2. 2014
NK Dravinja, 15. 3. 2014


KADETI/MLADINCI:

Kadetska in mladinska ekipa pa priprave na spomladanski del sezone začneta v ponedeljek, 20. 1. 2014 ob 17.30 uri.

Vabimo vas na ogled 10. dvoranskega nogometnega turnirja v spomin na odličnega nogometaša in človeka Mojmira Brečka - Mojča za selekcije U-11 in U-13, ki ga organizira NK Rudar Trbovlje v sodelovanju z Zavodom za šport Trbovlje.

Turnir bo potekal v dvorani Polaj Trbovlje, in sicer v soboto, 30. 11. 2013 od 9. ure dalje za selekcije U-13 in v nedeljo, 1. 12. 2013 od 9. ure dalje za selekcije U-11.

Uradna otvoritev turnirja je v soboto, 30. 11. 2013 ob 11.45 uri. Slavnostni govornik bo župan Občine Trbovlje, g. Vili Treven.

Igralo se bo po sistemu 4+1 z žogo za dvoranski nogomet.

Vljudno vabljeni!

Včeraj, 30. 5. 2013 je bil na Skupščini MNZ Ljubljana naš kandidat, Miloš Breznikar, izvoljen za člana Izvršnega odbora MNZ Ljubljana. Tako bomo imeli sedaj predstavnika tudi v vodstvu MNZ Ljubljana. Čestitke Milošu za izvolitev.

Za predsednika MNZ Ljubljana je Skupščina izvolila g. Bojana Gasiorja, kateremu mu v klubu čestitamo za izvolitev in mu želimo čim bolj uspešno delo.

Spoštovani člani/članice,

 

Vabimo vas na redno Skupščino NK Rudar Trbovlje, ki bo v sredo, 20.3.2013 ob 17. uri na Rudarju (sejna soba), Rudarska cesta 6.

 

Članarino za leto 2013 bo mogoče poravnati pred začetkom Skupščine.

 

Vabljeni!

Predlagan dnevni red:

 

1.)    Uvodni pozdrav predsednika,

2.)    Izvolitev delovnega predsedstva in ugotovitev sklepčnosti,

3.)    Poročila:          - uvodno poročilo predsednika kluba,

- poročilo vodje športnega programa,

- poročilo o finančnem poslovanju.

 

4.)    Poročilo nadzornega odbora in podelitev razrešnice,

5.)    Razprava po poročilih in sprejem,

6.)    Imenovanje nadomestnega člana za predsednika disciplinske komisije,

7.)    Program dela za leto 2013 ter finančni načrt za leto 2013,

8.)    Razprava in sprejem programa dela ter finančnega načrta za leto 2013,

9.)    Razno.

 

 

UO NK Rudar Trbovlje

U-14

NK Rudar Trbovlje : Simer Šampion  6:1

 

mladinci

NK Rudar Trbovlje : Zagorje  4:2

 

člani

NK Rudar Trbovlje : Zreče 2:3 (2:1)

strelec: Berger 2X

Članska ekipa je v prvem polčasu prikazala odlično igro ter z dvema zadetkoma Bergerja zasluženo dobila prvi polčas. Trener je v drugem polčasu v igro poslal povsem drugo ekipo, ki je prav tako prikazala dobro igro, vendar so bili igralci v obrambi premalo zbrani. V drugem polčasu je Ljatifi A. zgrešil 11-m.

Ob koncu leta 2012 je v Ljubljani potekal seminar, ki ga je organizirala MNZ Ljubljana glede preregistracije igralcev. Bistvo preregistracije je, da se počisti baza igralcev (ostanejo samo aktivni) in se preverijo ali popravijo podatki o vseh igralcih. Nato pa se bodo izdelale nove izkaznice z novimi slikami in s pravilnimi podatki.

Gre za zelo zahteven projekt pri katerem bodo morali sodelovati vsi v klubu (sekretar, vodja športnega programa, trenerji, igralci in starši), saj je potrebno za VSE igralce preko spletne aplikacije na internetni strani NZS poslati skenirano najnovejšo sliko posameznega igralca, skenirano izjavo o soglasju igralca za preregistracijo in po pošti poslati kopijo osebnega dokumenta ter kopijo zdravstvene izkaznice. Tisti igralci, ki do začetka prvenstva ne bodo imeli urejene preregistracije in ne bodo prejeli nove izkaznice, ne bodo imeli pravice nastopati na prvenstvenih tekmah.

KAJ MORAJO STORITI IGRALCI?

Trenerjem posamezne selekcije čim prej (do 15.1.2013) dostaviti:

- eno najnovejšo barvno sliko (taka, ki je za izdelavo osebne izkaznice ali potnega lista)

- podpisano in izpolnjeno izjavo o soglasju za preregistracijo (pri mlajših igralcih od 18 let mora izjavo podpisati tudi zakoniti zastopnik)

- kopijo osebnega dokumenta (obe strani)

- kopijo zdravstvene izkaznice

Še enkrat opozarjamo, da tisti igralec, ki tega ne bo imel urejenega, ne bo imel pravice nastopati na prvenstvenih tekmah, saj tudi ne bo prejel nove izkaznice.

Danes je UO NK Rudar Trbovlje na svoji Seji sprejel Sklep, s katerim je z mesta članskega trenerja razrešil Toneta Hrovatiča. Klub se je s trenerjem razšel sporazumno. Njegovo mesto je trenutno prevzel njegov pomočnik Miloš Breznikar, ki bo ekipo vodil do imenovanja novega trenerja. Več bo znanega v naslednjih dneh.


Tone Hrovatič je člansko ekipo Rudarja prevzel julija 2011 in v Trbovlje pripeljal nekatera zveneča imena o katerih klub prej niti ni upal razmišljati (Pecelj, Dodik, Jermaniš,...). V sezoni 2011/12 mu je s člansko ekipo v Regionalni Ljubljanski ligi uspelo osvojiti 53 točk in s tem postati prvak te lige. Ekipa je v tej sezoni dosegla 63 zadetkov in jih prejela le 18. Članska ekipa se je tako po desetih letih uvrstila v 3. SNL. Na samem začetku v 3. SNL je ekipa dosegala dobre rezultate, nato pa je forma ekipe počasi začela padati. To se je začelo poznati predvsem na rezultatih in sami igri. Trenerju pa je kljub vsemu uspel še en veliki met, ko je v Trbovljah pred 1700 glavo množico ekipa premagala Zagorje z 2:1. Članska ekipa je pod njegovim vodstvom in zaradi njegove angažiranosti igrala prijateljski tekmi z Olimpijo in Mariborom.

NK Rudar Trbovlje se mu iskreno zahvaljuje za vse kar je storil za klub in mu želi vse dobro tudi v nadaljevanju njegove kariere, karkoli bo že počel. Še enkrat hvala!
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>
Page 8 of 10