Kapetan v 88. minuti za najslajšo zmago sezone

Članska ekipa je v 19. kolu 3. SNL - center v zasavskem derbiju gostila Zagorje in zasluženo prišla do pomembne zmage (2:1).
 
 
Rudar je po najslajših treh točkah v letošnji sezoni skočil na deseto mesto lestvice, a mu rezultati ostalih tekem niso šli na roko, saj je razlika do predzadnjega mesta, ki bi lahko prineslo izpad, še vedno le dve točki. A obenem imajo Trboveljčani še eno tekmo "v dobrem" in z njo se lahko oddaljijo od dna.
 
Srečanje pred okrog 1500 gledalci so bolje začeli Zagorjani in imeli žogo več v svojih nogah, toda do prve priložnosti je prišel Rudar, ko je Miha Gracar ubranil poskus Jana Bergerja s 16 metrov. Po četrt ure igre so "proletarci" začeli zanje najboljše obdobje tokratnega derbija, saj so v le nekaj minutah nanizali nekaj lepih priložnosti, zadeli vratnico in pretegnili vratarja Klemna Radića, v 22. minuti pa prišli do vodstva, ko je s pomočjo srečnega odboja mrežo zatresel spretni Luka Klančišar.
 
Zatem je imelo Zagorje še eno priložnost, ko je z glavo streljal Tilen Mlinar, Radić pa se je izkazal z lepo parado. Nato pa je pobudo prevzel Rudar. Izdelanih strelov nekaj časa sicer ni bilo na spregled, v 32. minuti pa je Berger uspel v padcu oddati žogo do Daniela Katića, ta pa je z okrog desetih metrov natančno meril in zabil še na drugi tekmi zapored. Pred koncem prvega polčasa se je v obetavni situaciji znašel udarni napadalec domačih Sašo Ribič, s polvolejem ni zadel okvirja.
 
Drugi polčas se je začel precej mirno, malce več je žogo v svojih nogah držalo Zagorje, a več kot strela Aleša Burje z 22 metrov si gostje niso priigrali. V zadnje pol ure igre pa je bil Rudar precej boljši tekmec in priložnosti pred izvrstnim Gracarjem so se vrstile.
 

kaza

Motor domače ekipe Staš Kazič z dvema prostima streloma sicer ni zadel okvirja, zato pa je s številnimi dobljenimi dvoboji na sredini svoje soigralce spravljal v
  obetavne situacije. Zelo blizu zadetka je bil Martin Škoberne po fantastičnem udarcu z razdalje, še bolje je posredoval Gracar. Igro je zelo poživil mladi domači rezervist Jan Sotenšek in pokazal svoje razkošno tehnično znanje. Po krasnem preigravanju in kombinaciji z Ribičem je z izjemno globinsko podajo v stoodstotno priložnost spravil vedno nevarnega Toma Zalaznika, a je Gracar dobil dvoboj iz oči v oči. Prav Zalaznik je nekajkrat s preigravanjem premešal gostujočo obrambo, na enega od efektnih samostojnih prodorov pa se je podal tudi Jan Sotenšek, a je bil Gracar znova na mestu.
 
Nato pa je prišla odločilna 88. minuta. Po kotu domačih so Zagorjani izbili žogo, ta pa je prišla do Kaziča, ki je jo z natančnim predložkom spravil na drugo vratnico, kjer jo je z glavo pričakal kapetan Rudarja Rok Drnovšek in jo poslal v mrežo za delirij na stadionu Rudar.
 
V zadnjih trenutkih so Zagorjani vse stavili na napad in v 93. minuti so se že veselili, toda radost se je hitro sprevrgla v obup. Po visokem predložku je šel domači vratar Radić na žogo, eden od Zagorjanov je s prekrškom poskrbel za to, da je okroglo usnje padlo na tla, Ivica Perić pa ga je potisnil v mrežo. Zagorjani so mislili, da so izenačili, toda glavni sodnik Mitja Žganec je pravilno dosodil prekršek in razbesnel rdeče-bele, ki bi delivca pravice najraje raztrgali. Strasti se niso povsem pomirile niti po zadnjem sodniškem žvižgu, a derbi je pač tekma razburkanih čustev.
 
Trboveljska navijaška skupina Kamnita se je izkazala z glasnim navijanjem, svoje so iz svoje pozicije ob novi stavbi K5 dodali zagorski Crazy Boys. 
 
Srečanje si je ogledal tudi predsednik Nogometne zveze Slovenije Radenko Mijatović in s tem dal vedeti, da trboveljski nogometni klub v Sloveniji še vedno nekaj pomeni in da je zasavski derbi ena najboljših reklam za slovenski nogomet.
 
Rudar bo v naslednjih dveh tednih igral kar štiri prvenstvene tekme. V sredo, 19. aprila bo gostoval v Komendi, tri dni kasneje pri AŠK Bravu, v sredo, 26. aprila bo doma pričakal Bled Hirter, nekaj dni kasneje pa bo gostoval še pri Tinex Šenčurju.
 
3. SNL - center, 19. kolo:gool
 
Rudar Trbovlje - Zagorje 2:1 (1:1)
Katić 32., Drnovšek 88.; Klančišar 22.
 
Ivančna Gorica - Bled Hirter 4:1 (1:1)
Brinje Grosuplje - Šobec Lesce 4:4 (1:2)
Sava Kranj - Tinex Šenčur 2:2 (1:0)
Jevnica - Kolpa 4:2 (3:1)
Velesovo - Komenda 2:0 (0:0)
 
Ponedeljek:
Ilirija 1911 - AŠK Bravo
 
LESTVICE:
1. AŠK Bravo 44 točk (-1)
2. Ilirija 41 (-1)
3. Bled Hirter 40
4. Ivančna Gorica 36
5. Zagorje 30
6. Tinex Šenčur 29
7. Komenda 22 (-1)
8. Brinje Grosuplje 22
9. Sava Kranj 21
10. Rudar Trbovlje 17 (-1)
11. Kolpa 17
12. Šobec Lesce 16
13. Velesovo 15
14. Jevnica 11
 
Tekst: David Buovski
Foto: Ečo Marin