PRIBORJENA ZMAGA ZA MIRNEJŠE NADALJEVANJE SEZONE

Članska ekipa je v 16. kolu 3. SNL - center v Velesovem dosegla pomembno zmago (0:1) in napredovala po lestvici.
 
Rudar je v Velesovo odpotoval brez nekaterih poškodovanih, obolelih in službeno odsotnih igralcev, na ozki in trdi igralni površini pa je z borbeno igro zasluženo prišel do popolnega izkupička.
 
Novi trener Miloš Hudarin je tako debitiral z zmago, Trboveljčani pa so tokratne tekmece preskočili na 11. mestu prvenstvene lestvice in lahko optimistično zrejo v prihodnje izzive.
 
V prvem polčasu je imel Rudar žogo večino časa v svoji posesti. Visoki domačini so čakali na prekinitve in protinapade, v enega od slednjih je dobro potegnil Matevž Kuhar, pred vrati pa je priložnost zapravil Gašper Kern. Pri zeleno-črnih je bil zelo aktiven Tom Zalaznik, toda ob zgoščeni obrambi Gorenjcev se mreža kljub nekaj obetavnim situacijam ni zatresla.
 
Drugi polčas je bil bolj živahen. Domači so se malce odprli in s tem "knapom" puščali več prostora, posledično so prišle tudi priložnosti. V protinapadu je do ugodne pozicije za strel prišel Antonio Jurić, meril je mimo vrat, nato pa je isti igralec v stoodstotno priložnost spravil Žigo Cigoleta, domači vratar Aleš Oštir pa je bil na mestu.
 
Na drugi strani je bilo vroče le po enem od visokih predložkov, do strela z glavo je prišel David Selan, izkazal pa se je zanesljivi vratar Klemen Radić.
 
V 81. minuti se je zgodil odločilni trenutek srečanja, skreirala sta ga dva nogometaša, ki sta v zimskem prestopnem roku na posodo prišla iz Krškega oziroma Brežic. Alen Ivačič je odlično izvedel udarec iz kota, pred vrati pa je bil najvišji 19-letni branilec Vid Vrstovšek in z glavo žogo spravil v mrežo.
 
V zaključku srečanja je Velesovo z dolgimi podajami skušalo priti do izenačenja, toda vse žoge so postale plen obrambe Trboveljčanov, tako da se Radić ni več znašel na preizkušnji.
 
V naslednjem kolu (sobota ob 16.30) bo Rudar na domačem igrišču gostil Brinje Grosuplje, Dolenjci imajo štiri točke več od Zasavcev. V jesenskem delu je Rudar v gosteh klonil z izidom 2:1, čeprav bi si z igro zaslužil več. "Knapi" bodo torej imeli priložnost za maščevanje.
 
3. SNL - CENTER, 16. KOLO:                                                          
 
Velesovo - Rudar Trbovlje 0:1 (0:0)
Vrstovšek 81.
 
Zagorje - Sava Kranj 0:1 (0:0)
Bled Hirter - Kolpa 2:1 (1:0)
Brinje Grosuplje - Ilirija 1:1 (0:0)
Šobec Lesce - Tinex Šenčur 1:3 (0:2)
Komenda - Ivančna Gorica 3:2 (2:1)
 
Torek:
AŠK Bravo - Jevnica
 
LESTVICA:
1. Ilirija 37 točk
2. Bled Hirter 36
3. AŠK Bravo 35 (-1)
4. Ivančna Gorica 30
5. Zagorje 29
6. Tinex Šenčur 25
7. Komenda 22
8. Sava Kranj 20
9. Brinje Grosuplje 17
10. Kolpa 14
11. Rudar Trbovlje 13
12. Velesovo 12
13. Šobec Lesce 9
14. Jevnica 7 (-1)
 
Tekst: David Buovski