Trener z izkušnjami z najvišjega nivoja

Po porazu proti ekipi Šobec Lesce je članska ekipa Rudarja dobila novega trenerja.

 

Antonio Buovski se je po letu in pol vodenja članske ekipe poslovil od klopi Rudarja, na njegovo mesto je sedel 44-letni Miloš Hudarin. Gre za trenerja z A licenco, ki je bil v zadnjih mesecih vodja mladinskega pogona Rudarja in trener selekcije U15.

 

Hudarin ima izkušnje kot le malokdo iz trboveljskega nogometnega bazena. Kalil se je v Rudarju, zaigral tudi za mlado reprezentanco Slovenije U21, že kot zelo mlad pa prestopil v ljubljansko Olimpijo, ko je bila ta na višku moči. Z "zmaji" je osvojil naslov državnega in pokalnega zmagovalca, zaigral pa je tudi v Pokalu prvakov (predhodnik Lige prvakov), ko se je Olimpija merila s frankfurtskim Eintrachtom. Nato je prestopil v Rudar Velenje, tudi s slednjim je zaigral v Evropi, v pokalu Intertoto se je meril tudi proti slovitemu Tottenhamu. Na Hudarinovi nogometni poti velja izpostaviti še epizodo pri ruskem drugoligašu Metalurgu iz Lipetska ter igranje za hrvaškega prvoligaša Inter Zaprešič, kariero pa je zaključil v Zagorju pri zgolj 26 letih zaradi poškodb.

 

Kot trener je bil pomočnik v Prvi ligi, ko je med elito nastopal NK Zagorje, vodil pa je tudi praktično vse starostne skupine mlajših selekcij.

 

Novi trener ima torej dovolj izkušenj za uspešno vodenje članske ekipe, v klubu pa verjamemo, da je prava oseba za izhod iz rezultatske krize.

 

Miloš, veliko sreče in uspeha!