Nepričakovan poraz poskrbel za trenersko rošado

Članska ekipa Rudarja je v uvodnem spomladanskem kolu doživela poraz na domačem igrišču proti moštvu Šobec Lesce (2:3).

 

Po porazu proti Gorenjcem je Rudar ostal na 12. mestu lestvice, ki bo po koncu sezone sicer skoraj zagotovo prinašal obstanek, toda zadnjeuvrščeni ekipi sedaj Trboveljčanom dihata za ovratnik.

 

Ponovila se je zgodba iz jesenskega dela: Rudar si je ustvaril dovolj priložnosti, tokrat dve tudi izkoristil, sicer pa zadel še vratnico in zapravil še dve zares obetavni situaciji. Zmago so odnesli poceni prejeti zadetki, predvsem v drugem polčasu pa podoba ekipe ni bila na želeni ravni.

 

Srečanje se sicer začelo odlično za domače, saj je Marko Sotenšek odbito žogo z roba kazenskega prostora poslal v mrežo. Toda že v šesti minuti je sledilo izenačenje, po slabo nastavljeni "offside" zanki domačih je zadel Grega Gorišek.

DSC 1183 1

 

Sledilo je obdobje, ko je Rudar prevladoval. Jan Sotenšek je po preigravanju zadel vratnico, iz obetavnega položaja je žogo čez gol poslal Rok Drnovšek, v 29. minuti pa je po prekršku nad Martinom Škobernetom z bele točke premoč zeleno-črnih unovčil Staš Kazič. Do konca polčasa so imeli domači še dve priložnosti za povišanje vodstva, toda mreža Lesc se ni več zatresla.

 

Na začetku nadaljevanja se je v dobri situaciji za povišanje prednosti znašel Tom Zalaznik, meril je čez vrata. Med 56. in 58. minuto pa je Rudar prejel kar dva zadetka, ki sta odločila zmagovalca. Najprej je bil po kotu najvišji Damir Marijan, dve minuti kasneje pa se je sam pred vratarjem znašel Elvis Markišić in zatresel mrežo. Do konca tekme sta imeli obe ekipi še nekaj priložnosti, a izid se ni več menjal in ostalo je pri zmagi gostov.

 

 

Po tekmi je kot trener prve ekipe Rudarja po letu in pol odstopil Antonio Buovski. Odhajajoči trener je ob slovesu od članske ekipe povedal: "Po dobri lanski sezoni sem letos, kljub težavam s kadrom v jesenskem delu, pričakoval več. Nekatere stvari se nam ponavljajo skozi celotno prvenstvo in sam menim, tako kot sem bil podobnega mnenja po slabi jesenski seriji, da je čas za novega trenerja. Prepričan sem, da fantje zmorejo več in želim, da nekdo to iztisne iz njih. Igralcem bi se zahvalil za podporo do mojega zadnjega trenutka v garderobi, pa tudi vodstvu kluba za izkazano zaupanje. Kljub slabšim rezultatom smo še vedno na mestu, ki prinaša obstanek, do konca pa je še veliko tekem. Ko sem sedel na klop Rudarja, je bilo v ekipi sedem članskih igralcev, sedaj jih je več kot 20 in to je podlaga za nadaljnje delo. Novemu trenerju in fantom želim veliko uspeha in čim hitrejšo zagotovitev obstanka. Srečno, Rudar!"

 

Buovskega bo nadomestil dosedanji vodja mladinskega pogona Miloš Hudarin, več o novem trenerju pa si lahko preberete na naši naslednji povezavi.

 

3. SNL - center, 15. kolo:

Rudar Trbovlje - Šobec Lesce 2:3 (2:1)

M. Sotenšek 3., Kazič 29./11m; Gorišek 6., Marijan 56., Markišić 58.

 

Jevnica - Zagorje 0:4 (0:2)

Tinex Šenčur - Bled Hirter 0:1 (0:1)

DSC 1196 1

Ilirija 1911 - Velesovo 1:0 (1:0)

Sava Kranj - Komenda 0:0 (0:0)

Kolpa - AŠK Bravo 1:5 (0:3)

Ivančna Gorica - Brinje Grosuplje 2:0 (1:0)

 

 

LESTVICA:

1. Ilirija 36 točk

2. Bled Hirter 33

3. AŠK Bravo 32 (-1)

4. Ivančna Gorica 30

5. Zagorje 29

6. Tinex Šenčur 22 (-1)

7. Komenda 19

8. Sava Kranj 17

9. Brinje Grosuplje 16

10. Kolpa 14

11. Velesovo 12

12. Rudar Trbovlje 10

13. Šobec Lesce 9

14. Jevnica 7

 

Tekst: David Buovski
Foto: Janja Baš