Dokazali svojo moč

V nedeljo, 24.03.2024 se je v Športnem parku Rudar odigrala tekma 15. kroga Regionalne Ljubljanske lige. V goste Rudarju je prišlo moštvo NK Jevnice.

Gostujoča ekipa je v Trbovlje prišla iskati kakšno točko s katero bi si olajšala pomlad, a vsi vemo kdo je gospodar v Športnem parku Rudar. Naši nogometaši so takoj zavzeli napadalni gard in nasprotnika takoj zbili v njihov kazenski prostor. Sledilo je le vprašanje časa, kdaj bo počil obrambni zid gostov. Ob izdatni premoči, posesti in ogromnemu številu izvajanih kotov je obrambni zid gostov prvič počil po dobre pol ure, ko ga je prebil Luka Milinovič. Razpoko v zidu pa so naši knapi s pridom izkoristili in z močjo svojih mišic obrambni zid gostov do konca tekme porušili do tal.

Zadetke v svojem dritlu so dosegli:

Ivica Perić 3x

Maj Sajovic 2x

Luka Milinovič 2x

In

Tilen Mlinar

Rudarji so začeli izmeno v naslednji sestavi:

Možic, Ocepek, Drnovšek, Milinovič, Katić, Delić, Kazič, Kunič, Rekanović, Zalaznik in Sajovic;

V popoldanskem turnusu so nadaljevali še: Bašić, Mlinar, Perić, Mujić in Jurić.

V soboto, 30.3.2024 pa naši knapi zopet odhajajo kazati pesti v belo Ljubljano, kjer se bodo ob 16h pomerili z ekipo NK IB 1976. Ekipa, ki je našim knapom precej neugodna. Že jeseni so nam odnesli točko iz Trbovelj, prav tako pa so sila neugodni na svojem domačem igrišču.

A vseeno nihče nima takšne želje in moči, kot naši zeleno-črni knapi. Verjamemo v njih in verjamemo, da bo ob koncu tekme knapovska pest znova visoko dvignjena v zrak.

SRCE ZA RUDARJA!!!

Zlata vredne točke

V nedeljo, 18.3.2024 je člansko moštvo Rudarja odpotovalo v Novo mesto, kjer se je na UT v športnem kompleksu Portoval pomerilo z ekipo NK Trebnje.

Glede na to, da so konkurenčne ekipe, ki se borijo za vrh svoje delo uspešno opravile že dan prej je bilo moštvo Rudarja, kar pod rahlim pritiskom osvojitve pomembnih točk za ohranitev stika z vrhom lestvice.

Zoperstavil se jim je kvaliteten nasprotnik, ki je imel tudi svojo računico priključiti se vrhu lestvice. Do desete minute smo gledali izenačeno tekmo, potem pa sta sledili dve napaki naše ekipe. Dvakrat smo nespametno vrnili žogo vratarju Možicu, a se je le-ta izkazal odšel iz vrat in zadevo rešil. Potem pa so naši fantje prevzeli pobudo. V imenitni priložnosti se je našel Maj Sajovic, a iz bližine zgrešil okvir domačih vrat, z nevarnim strelom je poskusil tudi Domen Kunič. Ob koncu prvega polčasa pa je sledila imenitna akcija vredna treh točk. Po desni strani je v napad krenil Anes Rekanović izza hrbta mu je v prazen prostor lepo utekel Adin Delić in z imenitnim strelom v kontra kot na kolena spravil domačega vratarja Uriglja.

V drugi polčas so domačini krenili z željo po izenačenju. Odločili so se za preskok igro in z dolgimi žogami poskušali ustvarjati priložnosti. Naše moštvo se je pomaknilo malce nazaj in poskušalo s protinapadi ogrožati domači gol. Iz štirih res lepih protinapadov so fantje še imeli možnost povečati izid. Milinovič je zadel stativo, omeniti velja še njegov dober volej udarec v lepih priložnostih sta se znašla tudi Zalaznik in Sajovic.

Proti koncu tekme je naše strokovno vodstvo v igro poslalo še visokega rutiniranega Bašiča in s tem pridobilo na skoku in domačinom vzelo še zadnjo možnost po izenačenju.

Zmaga je bila težka in zaslužena v tej res pravi bitki, zato fantom še enkrat namenjamo vse čestitke za osvojene tri točke. Hkrati pa namenjamo aplavz tudi domačinom in držimo pesti, da odvzamejo točke v naslednjih tekmah tudi kateremu od naših neposrednih konkurentov za vrh lestvice.

V nedeljo, 24.3.2024, pa vsi vabljeni v Športni park Rudar, kjer se bodo naši zeleno-črni bojevniki pomerili z ekipo NK Jevnica. Ekipa se bo na domačem igrišču premierno predstavila v novih dresih znamke Macron. Vrnili smo se nazaj k tradiciji zeleno-črnih progastih dresov, katere smo lahko občudovali v ne tako davni uspešni zgodovini našega Rudarja.

GREMO RUDAR!!!

SRCE ZA RUDARJA!!!

Začetek spomladanskega dela prvenstva

Začenja se spomladanski del tekmovanja v Regionalni Ljubljanski ligi. Člansko moštvo ga začenja z 2. mesta, po jesenskem delu si je nabralo točko zaostanka za vodilno ekipo NK Ljubljana Palis. Liga je precej izenačena, saj je prvih sedem ekip na lestvici le v razmaku sedmih točk.

Člansko moštvo bo spomladanski del nadaljevalo s preverjenim kadrom, pripravljenim in sposobnim, da poseže po najvišjih pozicijah na lestvici.

Moštvo je bilo deležno le nekaj kozmetičnih popravkov.

PRIHODI:

Jan Petek (NK Rudar Velenje)

Maid Mešić (NK Svoboda Kisovec)

Leonardo Ramadani (NK Roltek Dob)

Na prijateljskih tekmah je bil ekipi priključen tudi perspektivni mladinec Erik Gombač

ODHODI:

Didrik Gabriel Joakim Hribšek (BK Höllviken)

Ekipa je suvereno odigrala vrsto prijateljskih tekem, kjer je pokazala odlično formo in usklajenost med igralci. Z izjemnimi rezultati so igralci potrdili svojo predanost ter trdo delo na treningih. Navdušujoča igra v prijateljskih obračunih je dvignila pričakovanja in postavila temelje za napad na vrh lestvice v prihajajočem delu prvenstva.

PRIPRAVLJALNE TEKME

NK RUDAR TRBOVLJE : NK SVOBODA LJUBLJANA 4:0

NK RUDAR TRBOVLJE : NK ŠMARTNO OB PAKI 1:1

NK RUDAR TRBOVLJE : NK ŠMARTNO LJUBLJANA 7:1

NK ŠAMPION CELJE : NK RUDAR TRBOVLJE 2:3

NK SVOBODA LJUBLJANA : NK RUDAR TRBOVLJE 0:3

NK RUDAR TRBOVLJE : NK SVOBODA KISOVEC 2:3

Foto: Miloš Hudarin

Ekipa začenja spomladanski del tekmovanja v nedeljo, 17.3.2023, ob 15h, ko se bo v Trebnjem na Stadionu Cviblje udarila z moštvom NK Trebnje.

Vsi smo prepričani, da boste v nadaljevanju prvenstva nadaljevali z odličnimi dosežki ter zavzeto predstavljali naš klub. Verjamemo v vašo moč, enotnost in borbenost, ki nas bo popeljala do vrha lestvice. Ne pozabite, da niste sami – ob vas smo mi, zvesti navijači, ki vas podpiramo na vsakem koraku.

Zimska pavza

S sobotno pokalno tekmo proti moštvu NK Jesenice je padel zastor na jesenski del tekmovanja članskega moštva.

V RLL ligi je ekipa jesen sklenila na 2. mestu le točko za vodilno ekipo NK Ljubljana Palis. Fantje so v 13. krogih zbrali 9 zmag, 1 remi in 3 poraze. Žal so porazi prišli ravno proti ekipam, ki so naši največji nasprotniki. Mogoče je bilo tu res prisotno malo nervoze na drugi strani pa motivirani nasprotniki željni Rudarjevega skalpa. So pa fantje na preostalih tekmah pokazali svojo moč in delo opravili z odliko. Prikazali so res kvalitetne predstave, katerih posledica je bila tudi vrnitev navijačev v večjem številu v Športni park Rudar. Saj vemo Rudar ima navijače vedno in povsod ob sebi.

Omenimo, naj še lep uspeh v Pokalu Pivovarne Union, kjer se je moštvo prebilo vse do 1/16 finala tekmovanja. Po vrsti so pred nami položili orožje: NK Kočevje, NK Komenda in NK Ivančna Gorica. Za preboj med 16 najboljših ekip v državi pa smo morali priznati premoč moštvu NK Jesenice.

V tem tednu bodo fantje še opravili treninge v Športnem parku Rudar, preko zime pa bodo svoje zatočišče našli v Športni dvorani Polaj, kjer bodo aktivni tako na parketu kot v tamkajšnjem fitnessu. S treningi v Športnem parku Rudar pa nameravajo začeti proti koncu meseca januarja.

Zimski čas bo primeren za konkretne analize in postavljanje strategije, ki naj bi vodila na vrh prvenstvene lestvice. Strokovno vodstvo bo poskušalo osvežiti igralski kader s katerim bo še lažje napasti vrh lestvice.

Verjamemo, da se bo ekipa v spomladanski del prvenstva vrnila dobro pripravljena in na krilih navijačev skupaj napadala vrh.

Do druge polovice meseca marca in začetka tekmovanja članov v Regionalni Ljubljanski Ligi, pa spremljajte naše mlajše selekcije, ki bodo aktivne celo zimo . Pred nami je cel kup tekem v Zimskih ligah in turnirjev. Kar nekaj turnirjev bo gostil tudi NK Rudar v Športni dvorani Polaj.

SRCE ZA RUDARJA!!!

Zmagoslavno iz Ljubljane

V soboto, 18.11.2023 se je moštvo Rudarja odpravilo v Maksov gaj, kjer ga je pričakalo domače moštvo NK Arne Tabor. Po bolečem porazu na domačem igrišču se je naše moštvo želelo vrniti v zmagovalni ritem in to jim je tudi uspelo.

Ob zopet ne ravno najboljših igralnih pogojih je moštvo začelo odlično. Že v 2. minuti je stekla lepa akcija po boku in povratna žoga do Mlinarja, ki je streljal, domači vratar je žogo odbil, a le do Antonia Juriča, ki je rutinirano zadel. Domačini so izenačili po dolgi podaji iz avta pred vrata Možica. Zgodil se je rahel kiks pri blokiranju in sam je ostal Ivan Karajashov in izid izenačil. A ko je najpomembnejše na oder vedno stopijo izkušnje. Že v naslednjem napadu je po identični akciji kot pri prvem zadetku odbitek po strelu Katića zopet v mrežo pospravil kdo drug kot ANTONIO JURIČ.

V drugem polčasu so domačini jalovo napadali. Poskušali so predvsem  z dolgimi žogami. Rudar pa je le kontrolirano branil rezultat. Uspelo je in tri točke so odšle v Trbovlje.

Rudar je jesenski del tekmovanja v Regionalni Ljubljanski ligi zaključil na drugem mestu. Naši fantje so zbrali 9 zmag, 1 remi in 3 poraze. Za vodilno Ljubljano Palis zaostaja le za eno točko.

Za Rudarja so začeli: Možic, Ocepek, Bašić, Lipovšek, Milinović, Katić, Kazič, Mlinar, Jurič, Zalaznik, Rekanović;

V nadaljevanju so vstopili še: Šišič, Kic, Ahmetović in Shala;

V soboto, 25.11.2023, pa sledi 1/16 finala Pokala Pivovarne Union. V goste nam prihaja tretjeligaš. To je močna ekipa NK Jesenic. Pričakujemo napeto in čvrsto tekmo med ekipama dveh pobratenih mest. Mišice rudarjev in železarjev se bodo spopadle za res lepo nagrado. Zmagovalec si bo namreč zaslužil preboj med 16 najboljših slovenskih ekip v tekmovanju za Pokal Pivovarne Union.

Podprimo knape in se vidimo v Športnem parku Rudar.

Rudarski ples po napačnih notah

V soboto, 11.11.2023, se je v Športnem parku Rudar odigral derbi Regionalne Ljubljanske lige. Na noge Rudarju je prišlo moštvo NK Ljubljana Palis.

Z željo doseči vrh lige je Rudar krenil silovito. Že v 8. minuti je po kotu žogo z nogo v mrežo potisnil Denis Bašić. Z zadetkom je poskrbel za prešerno vzdušje na tribuni. V drugi polovici prvega polčasa so nevarnejši postali tudi gosti. V 34. minuti so po dobro izvedenem  protinapadu preko Klemna Judeža uspeli rezultat izenačiti.

Domači so v nadaljevanju zopet poskušali zadeti karseda hitro, a so jih z odlično akcijo gostje zopet presenetili. Preko nekdanjega igralca Rudarjevih mlajših selekcij Ervina Kaltaka so znova prišli v vodstvo. Rudar je vse sile usmeril v napad, saj bi bila v danem trenutku tudi ena pridobljena točka zlata vredna, a zgodila se je napaka na sredini igrišča. Sam je proti vratarju Možicu stekel Klemen Kolar in ga tudi uspel matirati.

Do konca srečanja smo spremljali poskuse domačih fantov, a v soboto pač ni bil naš dan.

Za Rudarja so začeli: Možic, Ocepek, Drnovšek, Bašič, Milinovič, Kazič, Katić, Mlinar, Rekanovič, Zalaznik in Sajovic;

V nadaljevanju so vstopili še: Delić, Jurić, Kahteran, Šišić in Krajnc;

V soboto, 18.11.2023, Rudar odhaja v Ljubljano. V Maksovem gaju se bo pomeril z domačo ekipo NK Arne Tabor 69. Vsi verjamemo, da bodo Rudarji stisnili svojo pest in z odlično igro ter borbo prinesli tri točke nazaj v Trbovlje.

Se vidimo na tekmi.

Pot proti vrhu

V soboto, 4.11.2023 se je v Športnem parku Rudar igrala tekma, ki je odločala o vrhu prvenstvene lestvice. Naš gost je bila ekipa NK Bela krajina, ki je v Trbovlje prišla s prednostjo treh točk.

Z izjemno željo prevzeti tron so knapi začeli atomsko.

Že v prvi minuti je po odlični akciji Zalaznik, Milinovič, Sajovic žoga končala za hrbtom vratarja Kozenka. Že v naslednjem napadu je Rekanović stresel prečko in kdo si ga vedi, kaj bi še lahko sledilo. 9. minuta srečanja pa je bil edini trenutek, ko smo videli goste. Po lepem predložku iz strani je z glavo izenačil Gašper Cafuta. Od omenjene minute goste nismo več videli. Sledil je le šov domačih knapov. Ob izraziti premoči in neskončni izvedbi kotov so v 32. minuti spet zadeli. Po lepi akciji Zalaznika je v polno zadel Anes Rekanović.

V drugem polčasu enaka slika. Po enem izmed številnih kotov je žogo preko črte potisnil Denis Bašić. Odlična kombinatorika je navduševala gledalce na tribuni, ki so zavzeto bodrili ekipo vse do konca. Edina svetla točka v vrstah gostov je bili vratar Denys Kozenko, ki je rešil še precej čistih situacij za dosego zadetka. Gostje so dobršen del drugega polčasa igrali tudi z igralcem manj.

Domači so tekmo suvereno pripeljali do konca, vsekakor pa bi lahko videli še kakšen zadetek več v mreži gostov.

Za Rudarja so začeli: Možic, Ocepek, Drnovšek, Bašič, Milinovič, Kazič, Katič, Mlinar, Zalaznik, Rekanović, Sajovic;

V nadaljevanju so vstopili še: Delić, Jurič, Kahteran, Lipovšek in Šišić;

Foto: Darko Kunič

V soboto, 11.11.2023 ob 13:30 uri sledi nov derbi v Športnem parku Rudar. V goste nam prihaja trenutno tretjeuvrščena ekipa lige NK Ljubljana Palis. Ekipa, ki jo vodi Ermin Raković prav tako kot naša ekipa goji ambicije po vrhu lestvice. Tako, da lahko pričakujemo pravi boj za vrh lestvice.

Ni opravičila, da se v soboto ne vidimo na tribuni.

SRCE ZA RUDARJA!!!

Z dvokorakom preko Ivančne Gorice

V preteklem tednu je naše moštvo dvakrat obiskalo Ivančno Gorico. Najprej se je v soboto, 28. 10.2023 z domačini udarilo v prvenstveni tekmi. Tekma je bila odigrana na naravni travi in Rudar jo je odigral zares odlično. Na igrišče so stopili suvereno in tekmo odigrali tako, kot jo šampionska ekipa mora odigrati. Vzeli so žogo, jo skrili domačinom in z njo počeli vse kar so si zaželeli. Za Rudarja so zadeli: Maj Sajovic 2x, Tom Zalaznik in Domen Ocepek.

Začetna postava Rudarja: Možic, Lipovšek, Ocepek, Bašić, Milinovič, Katić, Kazič, Mlinar, Zalaznik, Rekanović in Sajovic;

V nadaljevanju so vstopili še: Jurič, Delić in Hribšek;

Na praznični dan 31.10.2023, pa so z istim nasprotnikom še ponovili vajo. Tokrat so se pomerili na umetni travi stadiona v Ivančni Gorici in sicer v elitnem večernem terminu pod reflektorji. Na umetni zelenici je žoga še hitreje tekla kot v soboto in naše moštvo je domačinom ponovno skrilo žogo in se igralo. Na sredini prvega polčasa so povedli preko Luke Milinoviča. V nadaljevanju so sicer pustili domačinom izenačiti, kar jim je uspelo preko Domna Komata. Naše strokovno vodstvo se je odločilo spočiti nosilce naše igre in v igro poslalo rezerviste. Od rezervistov je bilo pričakovati pozitivno reakcijo in dokaz, da si tudi oni zaslužijo igralne minute. Želja strokovnega vodstva se je izpolnila saj so igralci s klopi stopili na plin in dodobra napolnili domačo mrežo. V nadaljevanju so zadeli še Adin Delić, Domen Ocepek, prvenec v članskem moštvu pa je dosegel tudi lanskoletni mladinec Gašper Kic.

Začetna postava na pokalni tekmi: Možic, Jurič, Ocepek, Drnovšek, Milinovič, Katić, Kazič, Mlinar, Zalaznik, Rekanović in Sajovic;

V nadaljevanju so vstopili še: Delić, Šišić, Lipovšek in Kic;

Z zmago v prvenstveni tekmi se je Rudar utrdil na tretjem mestu prvenstvene lestvice. Za vodilno ekipo Bele krajine zaostaja za tri točke. Z zmago v tekmovanju za Pokal Pivovarne Union pa se je uvrstil med 32 najboljših ekip, ki bodo nadaljevale boj za osvojitev pokala in uvrstitev v Evropo.

V soboto, 4.11.2023, ob 14 uri pa je pred nami derbi kroga. V Športni park Rudar namreč prihaja vodilna ekipa prvenstva NK BELA KRAJINA. S potencialno zmago jo naše moštvo lahko ulovi na prvem mestu. Za izpolnitev želja pa fantje potrebujejo tudi vašo pomoč. Fantje si z odličnimi igrami v mesecu oktobru zaslužijo vašo pomoč in iz vaših grl naj se sliši RUDAR, RUDAR, RUDAR.

Skupščina MNZ Ljubljana

V četrtek, 26.10.2023, se je v Ljubljani zgodila 56. volilna skupščina MNZ Ljubljana. V imenu NK Rudar Trbovlje sta se jo udeležila član UO kluba Uroš Knez in sekretar kluba Jano Sotenšek.

Na seji so bila predstavljena poročila komisij MNZ Ljubljana za leto 2022, poročilo predsednika za leto 2022 in program dela za 2023, finančno poročilo za 2022 in finančni načrt za 2023, poročilo nadzornega odbora, poročilo komisije za ženski in mali nogomet. Kot novega člana smo medse sprejeli NK Viktorija Ljubljana. Izvedle so se tudi volitve za podpredsednika MNZ Ljubljana. V nadaljevanju se je razvila konstruktivna debata, kjer so klubi izrazili svoje dvome o sinergiji delovanja klubov v okviru NZS. Veliko pomislekov je bilo tudi okoli delegiranja tekem. Naj omenimo, da se v okviru tekmovalnega vikenda v okviru MNZ Ljubljana delegira kar 143 tekem. Veliko lepšo sliko pa je prinesla podelitev plaket. Naj omenimo, da sta zlato plaketo prejela Franci Sivko in Janez Vodenšek, ki sta velik pečat pustila tudi v našem klubu.

Še en navaden dan v pisarni…

V soboto, 21.10.2023, je naše moštvo v Športnem parku Rudar gostilo zadnje uvrščeno moštvo lige OŠ Olimpija Ljubljana. Tekme, kjer so točke že vnaprej predvidene, se vedno pokažejo v bistveno drugačni luči.

Kljub začetni iniciativi Rudarju slabih 40 minut ni uspelo streti ključavnice vrat gostujočega vratarja Kolmana. Pred zadetkom velja omeniti dober poskus Kaziča iz prostega strela in prečko Mlinarja. V 40. minuti pa je po neuspelem izletu iz vrat vratarja Kolmana in po uspešni akciji domačih žogo v gol pospravil Anes Rekanović.

V drugem polčasu je Rudar nadaljeval s svojo napadalno igro, a do zadetka mu ni uspelo priti. Zalaznik je lepo preigraval, a je njegov strel zaustavila prečka. Domače strokovno vodstvo je igro poživilo z nekaj menjavami. Prav kreativnost rezervista Kahterana in njegova lepa podaja do Maja Sajovica je ob izdatni pomoči gostujočega vratarja pomenila povečanje rezultata. Rudar je do konca tekme držal vse niti v svojih rokah. Akcije so se vrstile ena za drugo. V eni od njih se je izkazal vratar Kolman, ki je iz bližine dvakrat v isti sapi lepo ubranil strela domačih nogometašev.

Za Rudarja so začeli: Možic, Jurič, Ocepek, Bašić, Milinovič, Kazič, Katić, Mlinar, Rekanović, Zalaznik in Sajovic;

V nadaljevanju so vstopili še: Delić, Kranjc, Kahteran in Lipovšek.

Sledi dvojni izlet v Ivančno Gorico, kjer se bo Rudar z domačim moštvom pomeril kar dvakrat. Prvič bo tekmoval v soboto, 28.10.2023, ob 16:30 v prvenstveni tekmi. V torek, 31.10.2023, pa bo v pokalni tekmi lovil uvrstitev med 32 najboljših ekip v pokalnem tekmovanju.

Držimo pesti za Rudarja tudi v Ivančni Gorici. Gremo vsi via Dolenjska.

SRCE ZA RUDARJA!!!