Zeleno-črno Zasavje

V soboto, 13.4.2024 se je v Zagorju ob Savi odigral veliki Zasavski derbi. Tokrat je bilo na kocki veliko, zelo veliko.

Obe ekipi namreč krojita vrh lestvice in se skupaj z dvema ljubljanskima ekipama borita za sam vrh lestvice. Glede na izjemno izenačenost vodilnih ekip je bil vsakršen kiks nezaželen.

Ekipa Rudarja je v srečanje krenila brez kaznovanih Ocepka in Periča, tako da je bil strokovni štab Rudarja prisiljen vnesti nekaj sprememb. Na poziciji centralnega napadalca se je tokrat preizkusil Tilen Mlinar in povzročal precej nevšečnosti domačim branilcem.

Prvi polčas je minil dokaj mirno brez izrazitejših priložnosti, kar je seveda bila posledica tega, da nobena ekipa ni želela izgubiti.

Nadaljevanje pa je tako, kot jeseni v Trbovljah prineslo več razburjena in radosti. V 67. minuti je bil v kazenskem prostoru Zagorja zrušen Maj Sajovic. Sodnik Jozič je pokazal na belo piko. Enajstmetrovko je suvereno izvedel prav Maj Sajovic, vratarja Vnuka je poslal v eno stran, žogo pa v drugo. S tem je prisilil domače »autmigece«, da na semafor namestijo št.1, pod gostujoče moštvo. Domačini so morali napasti in iskati izenačenje, kar je prineslo dovolj prostora za hitre nogometaše Rudarja. Izjemno je prodrl in slalomiral Tom Zalaznik, a mu je na koncu radost preprečil domači branilec, ki je izbil žogo iz golove črte. Odprto pot proti povečanju izida je imel tudi Staš Kazič, a ga je domača obramba ujela. Se je pa zato Staš izkupil z odlično izvedbo prostega strela in ob pomoči domačih branilcev povečal vodstvo Rudarja. V praktično zadnji sekundi tekme so domači preko Lipovška uspeli doseči častni gol.

A na radost vseh navijačev Rudarja, ki se jih je zbralo res veliko so tri točke odšle preko Slačnika. Rudar je tako dobil prestižni derbi. Skupaj z izjemno pomembnimi točkami domov prinaša še šampionski pas »trenutnega vladarja Zasavja«. Prav tako pa bo Zasavje v naslednjem obdobju obarvano zeleno-črno.

V naslednjem krogu v Trbovlje prihaja ekipa NK Svoboda Kisovec izjemno neugodna ekipa z nekaj odličnimi posamezniki. Spomnimo, da so bili knapi v jesenskem obračunu poraženi, prav tako, pa so gostje slavili v zadnji prijateljski tekmi sredi Trbovelj.

Nogometaši Rudarja pozivajo vse navijače Rudarja, da se tudi v prihodnjem vikendu v čim večjem številu zberete v Športnem parku Rudar in ekipi glasno pomagate na vrh lestvice. Vaše glasilke bodo ključne za novo željeno zmago.

SRCE ZA RUDARJA!!!

Elegantna petarda

V soboto, 6.4.2024 se je v Športnem parku Rudar igrala tekma 17. kroga Regionalne Ljubljanske lige.

Domača ekipa se je pomerila z ekipo NK Anton meso Kamnik.

Z veseljem poročamo o izjemnem dosežku naših članov, ki so z bleščečo igro premagali nasprotnike z visokim izidom 5:1. Ta zmaga ne le odraža našo odlično pripravljenost in predanost, temveč tudi našo sposobnost prevzemanja izzivov s stilom in eleganco.

Tekma se je pričela po naših željah. Že v 3. minuti je po boku lepo potegnil Luka Milinovič in elegantno zaposlil Maja Sajovica za hitro vodstvo naše ekipe. Knapi so nadaljevali atomsko in le pet minut kasneje podvojili vodstvo preko Domna Kuniča.

Po dobrih dvajsetih minutah so do daha prišli tudi gostje. Po dobro izvedenem predložku ob prostem strelu je pred vrati odlično reagiral Elvedin Agović in rezultat znižal. Dobrih šest minut kasneje pa nas je zopet stisnilo v prsih. Po prekršku domačih branilcev v kazenskem prostoru so gostje namreč dobili enajstmetrovko. A na našo srečo in veselje je gostujoči nogometaš Aleš Klemenc žogo poslal preko vrat Možica.

V drugi polčas sta obe ekipi krenili z novo energijo, kar je vsekakor obetalo zanimivo nadaljevanje. Gostje so imeli izjemno priložnost, ko se je ofsajd zanki elegantno izognil Nino Grilc, krenil sam na vratarja Možica, ki je odšel iz vrat….. a na srečo knapov je njegov strel iz večje oddaljenosti končal izven okvirja domačih vrat.

Knapi pa so zopet povečali svoje obrate in še trikrat uspešno umazali mrežo gostov. Tretji gol je po elegantno izvedenem prostem strelu zabil Domen Kunič, svoj piskrček je pristavil tudi Tom Zalaznik, v zadnji sekundi srečanja pa je po šolski akciji Bašić, Delić zaključil rezervist Maid Mešić.

V naslednjem vikendu sledi tekma vseh tekem in množično romanje knapov v sosednje Zagorje. Pred nami je ne samo tradicionalni derbi, temveč tudi tekma, ki odloča o razporeditvi ekip na vrhu lestvice. Štiri ekipe se na vrhu lestvice gnetejo v dveh točkah in vsakršni kiks je skoraj nesprejemljiv.

Gremo v Zagorje pokazati svoje mišice.

SRCE ZA RUDARJA!!!

Slab dan

V soboto, 30.3.2024 se je v Ljubljani v Športnem parku Štefana Beleta odigral 16. krog Regionalne Ljubljanske lige.

Naše fante smo na tekmo pospremili z lepimi željami, pozitivno motivacijo in upanjem na uspeh s katerim bi zadržali stik z vodilnimi ekipami lige.

 A zgodilo se je to kar si nismo predstavljali niti v najbolj morečih sanjah.

Izredno slaba otvoritev tekme s kopico slabih odločitev, nespametnih dejanj, nespretnih posredovanj je omogočila nasprotni ekipi že občutljivo prednost v prvi tretjini tekme. Najbolj pa boli to, da nasprotna ekipa v tem času sploh ni pokazala nobene kvalitete. Do tega trenutka so domačini delovali slabše kot v preteklih sezonah, ko so nam na svojem terenu prav tako povzročali precej preglavic.

Po dobre pol ure so se naši fantje zbudili in pokazali svoje znanje. Vršili so pritisk na vrata domačinov in v izdihljajih prvega polčasa uspeli preko Domna Kuniča (enajstmetrovka) rezultat omiliti.

Pot na odmor je obetala in klicala po boljšem delovanju z upanjem, da uspemo domačine ujeti.

A zgodilo se je to kar si nismo predstavljali niti v najbolj morečih sanjah. DRUGIČ!!!

Izredno slabo nadaljevanje. Hitro smo prejeli še dva neumna gola in poti vrnitve ni bilo več.

Upajmo, da smo z omenjeno tekmo izkoristili svojo edino kartico za slab dan v spomladanskem delu prvenstva. Podobnih dni si v spomladanskem delu praktično ne smemo več privoščiti v kolikor se želimo boriti za vrh lestvice.

Vodilna Ljubljana Palis nam je zbežala na štiri točke naskoka, prav tako, pa so nas v tem krogu prehiteli rivali iz sosednjega mesta.

V naslednjem vikendu nam v goste prihajajo »mesarji« iz Kamnika. Gre za solidno moštvo, ki zna biti sila neugodno tudi na našem terenu.

Verjamemo, da bo naša ekipa strnila moči in znova pokazala svojo moč.

Želimo si, da ste z nami tudi VI, naši najzvestejši navijači. Na nas je da ekipi damo zagon v trenutkih, ki ga najbolj potrebuje. Slabega dne pa v tej sezoni več NE BO!!!

SRCE ZA RUDARJA!!!

Velikonočni turnir selekcije U-10

V soboto, 30.3.2024 se je v Zagorju ob Savi odvil VELIKONOČNI TURNIR SELEKCIJE U-10.

RUDAR je na turnirju sodeloval s kar tremi ekipami.

V skupini A je svoje znanje kazala leto mlajša selekcija U-9 pod vodstvom trenerja Dominika Krajnca.

NK RUDAR U-9 : NK SVOBODA KISOVEC B 0:0

NK RUDAR U-9 : NK ZAGORJE BELI 1:1 Strelec Timi Trifunovski.

NK RUDAR U-9 : NK LITIJA A 0:2

Končna uvrstitev v skupini A  3.mesto

V skupini C je nastopalo moštvo RUDAR ČRNI pod vodstvom trenerja Žige Blaja.

NK RUDAR ČRNI : NK INTERBLOCK BELI 1:0 Strelec Tit Bolte.

NK RUDAR ČRNI : NŠ FENIX 0:0

NK RUDAR ČRNI : NK KAMNIK MODRI 0:1

Končna uvrstitev v skupini C 3. mesto po kazenskih strelih v razigravanju.

V skupini D je nastopalo moštvo RUDAR ZELENI pod dirigentsko palico Mihe Blaja.

NK RUDAR ZELENI: NK SVOBODA KISOVEC A 1:1 Strelec Tiar Radič.

NK RUDAR ZELENI: NK ŠENČUR 0:1

NK RUDAR ZELENI : NK INTERBLOCK RDEČI 0:0

Končna uvrstitev v skupini D 2. mesto in uvrstitev v izločilne boje.

ČETRTFINALE

NK RUDAR ZELENI : NK KAMNIK MODRI 0:0 Zmaga po kazenskih strelih 3:2

POLFINALE

NK RUDAR ZELENI : NK ŠENČUR 1:1 Strelec Blaž Knez. Poraz po kazenskih strelih 1:3

TEKMA ZA 3. MESTO

NK RUDAR ZELENI : NŠ FENIX 0:2

KONČNI VRSTNI RED:

  1. NK ŠENČUR
  2. NK LITIJA A
  3. NŠ FENIX
  4. NK RUDAR ZELENI

Na fotografiji moštvo RUDAR ZELENI

Zadnja vrsta: trener MIHA BLAJ

Stojijo: BLAŽ KNEZ, TIAR RADIČ, MAKS VISEL, JAN KALŠEK

Čepijo: NACE KNEZ, KRIŠTOF JAMŠEK, ANŽE SEME

Dokazali svojo moč

V nedeljo, 24.03.2024 se je v Športnem parku Rudar odigrala tekma 15. kroga Regionalne Ljubljanske lige. V goste Rudarju je prišlo moštvo NK Jevnice.

Gostujoča ekipa je v Trbovlje prišla iskati kakšno točko s katero bi si olajšala pomlad, a vsi vemo kdo je gospodar v Športnem parku Rudar. Naši nogometaši so takoj zavzeli napadalni gard in nasprotnika takoj zbili v njihov kazenski prostor. Sledilo je le vprašanje časa, kdaj bo počil obrambni zid gostov. Ob izdatni premoči, posesti in ogromnemu številu izvajanih kotov je obrambni zid gostov prvič počil po dobre pol ure, ko ga je prebil Luka Milinovič. Razpoko v zidu pa so naši knapi s pridom izkoristili in z močjo svojih mišic obrambni zid gostov do konca tekme porušili do tal.

Zadetke v svojem dritlu so dosegli:

Ivica Perić 3x

Maj Sajovic 2x

Luka Milinovič 2x

In

Tilen Mlinar

Rudarji so začeli izmeno v naslednji sestavi:

Možic, Ocepek, Drnovšek, Milinovič, Katić, Delić, Kazič, Kunič, Rekanović, Zalaznik in Sajovic;

V popoldanskem turnusu so nadaljevali še: Bašić, Mlinar, Perić, Mujić in Jurić.

V soboto, 30.3.2024 pa naši knapi zopet odhajajo kazati pesti v belo Ljubljano, kjer se bodo ob 16h pomerili z ekipo NK IB 1976. Ekipa, ki je našim knapom precej neugodna. Že jeseni so nam odnesli točko iz Trbovelj, prav tako pa so sila neugodni na svojem domačem igrišču.

A vseeno nihče nima takšne želje in moči, kot naši zeleno-črni knapi. Verjamemo v njih in verjamemo, da bo ob koncu tekme knapovska pest znova visoko dvignjena v zrak.

SRCE ZA RUDARJA!!!

Zlata vredne točke

V nedeljo, 18.3.2024 je člansko moštvo Rudarja odpotovalo v Novo mesto, kjer se je na UT v športnem kompleksu Portoval pomerilo z ekipo NK Trebnje.

Glede na to, da so konkurenčne ekipe, ki se borijo za vrh svoje delo uspešno opravile že dan prej je bilo moštvo Rudarja, kar pod rahlim pritiskom osvojitve pomembnih točk za ohranitev stika z vrhom lestvice.

Zoperstavil se jim je kvaliteten nasprotnik, ki je imel tudi svojo računico priključiti se vrhu lestvice. Do desete minute smo gledali izenačeno tekmo, potem pa sta sledili dve napaki naše ekipe. Dvakrat smo nespametno vrnili žogo vratarju Možicu, a se je le-ta izkazal odšel iz vrat in zadevo rešil. Potem pa so naši fantje prevzeli pobudo. V imenitni priložnosti se je našel Maj Sajovic, a iz bližine zgrešil okvir domačih vrat, z nevarnim strelom je poskusil tudi Domen Kunič. Ob koncu prvega polčasa pa je sledila imenitna akcija vredna treh točk. Po desni strani je v napad krenil Anes Rekanović izza hrbta mu je v prazen prostor lepo utekel Adin Delić in z imenitnim strelom v kontra kot na kolena spravil domačega vratarja Uriglja.

V drugi polčas so domačini krenili z željo po izenačenju. Odločili so se za preskok igro in z dolgimi žogami poskušali ustvarjati priložnosti. Naše moštvo se je pomaknilo malce nazaj in poskušalo s protinapadi ogrožati domači gol. Iz štirih res lepih protinapadov so fantje še imeli možnost povečati izid. Milinovič je zadel stativo, omeniti velja še njegov dober volej udarec v lepih priložnostih sta se znašla tudi Zalaznik in Sajovic.

Proti koncu tekme je naše strokovno vodstvo v igro poslalo še visokega rutiniranega Bašiča in s tem pridobilo na skoku in domačinom vzelo še zadnjo možnost po izenačenju.

Zmaga je bila težka in zaslužena v tej res pravi bitki, zato fantom še enkrat namenjamo vse čestitke za osvojene tri točke. Hkrati pa namenjamo aplavz tudi domačinom in držimo pesti, da odvzamejo točke v naslednjih tekmah tudi kateremu od naših neposrednih konkurentov za vrh lestvice.

V nedeljo, 24.3.2024, pa vsi vabljeni v Športni park Rudar, kjer se bodo naši zeleno-črni bojevniki pomerili z ekipo NK Jevnica. Ekipa se bo na domačem igrišču premierno predstavila v novih dresih znamke Macron. Vrnili smo se nazaj k tradiciji zeleno-črnih progastih dresov, katere smo lahko občudovali v ne tako davni uspešni zgodovini našega Rudarja.

GREMO RUDAR!!!

SRCE ZA RUDARJA!!!

Začetek spomladanskega dela prvenstva

Začenja se spomladanski del tekmovanja v Regionalni Ljubljanski ligi. Člansko moštvo ga začenja z 2. mesta, po jesenskem delu si je nabralo točko zaostanka za vodilno ekipo NK Ljubljana Palis. Liga je precej izenačena, saj je prvih sedem ekip na lestvici le v razmaku sedmih točk.

Člansko moštvo bo spomladanski del nadaljevalo s preverjenim kadrom, pripravljenim in sposobnim, da poseže po najvišjih pozicijah na lestvici.

Moštvo je bilo deležno le nekaj kozmetičnih popravkov.

PRIHODI:

Jan Petek (NK Rudar Velenje)

Maid Mešić (NK Svoboda Kisovec)

Leonardo Ramadani (NK Roltek Dob)

Na prijateljskih tekmah je bil ekipi priključen tudi perspektivni mladinec Erik Gombač

ODHODI:

Didrik Gabriel Joakim Hribšek (BK Höllviken)

Ekipa je suvereno odigrala vrsto prijateljskih tekem, kjer je pokazala odlično formo in usklajenost med igralci. Z izjemnimi rezultati so igralci potrdili svojo predanost ter trdo delo na treningih. Navdušujoča igra v prijateljskih obračunih je dvignila pričakovanja in postavila temelje za napad na vrh lestvice v prihajajočem delu prvenstva.

PRIPRAVLJALNE TEKME

NK RUDAR TRBOVLJE : NK SVOBODA LJUBLJANA 4:0

NK RUDAR TRBOVLJE : NK ŠMARTNO OB PAKI 1:1

NK RUDAR TRBOVLJE : NK ŠMARTNO LJUBLJANA 7:1

NK ŠAMPION CELJE : NK RUDAR TRBOVLJE 2:3

NK SVOBODA LJUBLJANA : NK RUDAR TRBOVLJE 0:3

NK RUDAR TRBOVLJE : NK SVOBODA KISOVEC 2:3

Foto: Miloš Hudarin

Ekipa začenja spomladanski del tekmovanja v nedeljo, 17.3.2023, ob 15h, ko se bo v Trebnjem na Stadionu Cviblje udarila z moštvom NK Trebnje.

Vsi smo prepričani, da boste v nadaljevanju prvenstva nadaljevali z odličnimi dosežki ter zavzeto predstavljali naš klub. Verjamemo v vašo moč, enotnost in borbenost, ki nas bo popeljala do vrha lestvice. Ne pozabite, da niste sami – ob vas smo mi, zvesti navijači, ki vas podpiramo na vsakem koraku.

Zimska pavza

S sobotno pokalno tekmo proti moštvu NK Jesenice je padel zastor na jesenski del tekmovanja članskega moštva.

V RLL ligi je ekipa jesen sklenila na 2. mestu le točko za vodilno ekipo NK Ljubljana Palis. Fantje so v 13. krogih zbrali 9 zmag, 1 remi in 3 poraze. Žal so porazi prišli ravno proti ekipam, ki so naši največji nasprotniki. Mogoče je bilo tu res prisotno malo nervoze na drugi strani pa motivirani nasprotniki željni Rudarjevega skalpa. So pa fantje na preostalih tekmah pokazali svojo moč in delo opravili z odliko. Prikazali so res kvalitetne predstave, katerih posledica je bila tudi vrnitev navijačev v večjem številu v Športni park Rudar. Saj vemo Rudar ima navijače vedno in povsod ob sebi.

Omenimo, naj še lep uspeh v Pokalu Pivovarne Union, kjer se je moštvo prebilo vse do 1/16 finala tekmovanja. Po vrsti so pred nami položili orožje: NK Kočevje, NK Komenda in NK Ivančna Gorica. Za preboj med 16 najboljših ekip v državi pa smo morali priznati premoč moštvu NK Jesenice.

V tem tednu bodo fantje še opravili treninge v Športnem parku Rudar, preko zime pa bodo svoje zatočišče našli v Športni dvorani Polaj, kjer bodo aktivni tako na parketu kot v tamkajšnjem fitnessu. S treningi v Športnem parku Rudar pa nameravajo začeti proti koncu meseca januarja.

Zimski čas bo primeren za konkretne analize in postavljanje strategije, ki naj bi vodila na vrh prvenstvene lestvice. Strokovno vodstvo bo poskušalo osvežiti igralski kader s katerim bo še lažje napasti vrh lestvice.

Verjamemo, da se bo ekipa v spomladanski del prvenstva vrnila dobro pripravljena in na krilih navijačev skupaj napadala vrh.

Do druge polovice meseca marca in začetka tekmovanja članov v Regionalni Ljubljanski Ligi, pa spremljajte naše mlajše selekcije, ki bodo aktivne celo zimo . Pred nami je cel kup tekem v Zimskih ligah in turnirjev. Kar nekaj turnirjev bo gostil tudi NK Rudar v Športni dvorani Polaj.

SRCE ZA RUDARJA!!!

Zmagoslavno iz Ljubljane

V soboto, 18.11.2023 se je moštvo Rudarja odpravilo v Maksov gaj, kjer ga je pričakalo domače moštvo NK Arne Tabor. Po bolečem porazu na domačem igrišču se je naše moštvo želelo vrniti v zmagovalni ritem in to jim je tudi uspelo.

Ob zopet ne ravno najboljših igralnih pogojih je moštvo začelo odlično. Že v 2. minuti je stekla lepa akcija po boku in povratna žoga do Mlinarja, ki je streljal, domači vratar je žogo odbil, a le do Antonia Juriča, ki je rutinirano zadel. Domačini so izenačili po dolgi podaji iz avta pred vrata Možica. Zgodil se je rahel kiks pri blokiranju in sam je ostal Ivan Karajashov in izid izenačil. A ko je najpomembnejše na oder vedno stopijo izkušnje. Že v naslednjem napadu je po identični akciji kot pri prvem zadetku odbitek po strelu Katića zopet v mrežo pospravil kdo drug kot ANTONIO JURIČ.

V drugem polčasu so domačini jalovo napadali. Poskušali so predvsem  z dolgimi žogami. Rudar pa je le kontrolirano branil rezultat. Uspelo je in tri točke so odšle v Trbovlje.

Rudar je jesenski del tekmovanja v Regionalni Ljubljanski ligi zaključil na drugem mestu. Naši fantje so zbrali 9 zmag, 1 remi in 3 poraze. Za vodilno Ljubljano Palis zaostaja le za eno točko.

Za Rudarja so začeli: Možic, Ocepek, Bašić, Lipovšek, Milinović, Katić, Kazič, Mlinar, Jurič, Zalaznik, Rekanović;

V nadaljevanju so vstopili še: Šišič, Kic, Ahmetović in Shala;

V soboto, 25.11.2023, pa sledi 1/16 finala Pokala Pivovarne Union. V goste nam prihaja tretjeligaš. To je močna ekipa NK Jesenic. Pričakujemo napeto in čvrsto tekmo med ekipama dveh pobratenih mest. Mišice rudarjev in železarjev se bodo spopadle za res lepo nagrado. Zmagovalec si bo namreč zaslužil preboj med 16 najboljših slovenskih ekip v tekmovanju za Pokal Pivovarne Union.

Podprimo knape in se vidimo v Športnem parku Rudar.

Rudarski ples po napačnih notah

V soboto, 11.11.2023, se je v Športnem parku Rudar odigral derbi Regionalne Ljubljanske lige. Na noge Rudarju je prišlo moštvo NK Ljubljana Palis.

Z željo doseči vrh lige je Rudar krenil silovito. Že v 8. minuti je po kotu žogo z nogo v mrežo potisnil Denis Bašić. Z zadetkom je poskrbel za prešerno vzdušje na tribuni. V drugi polovici prvega polčasa so nevarnejši postali tudi gosti. V 34. minuti so po dobro izvedenem  protinapadu preko Klemna Judeža uspeli rezultat izenačiti.

Domači so v nadaljevanju zopet poskušali zadeti karseda hitro, a so jih z odlično akcijo gostje zopet presenetili. Preko nekdanjega igralca Rudarjevih mlajših selekcij Ervina Kaltaka so znova prišli v vodstvo. Rudar je vse sile usmeril v napad, saj bi bila v danem trenutku tudi ena pridobljena točka zlata vredna, a zgodila se je napaka na sredini igrišča. Sam je proti vratarju Možicu stekel Klemen Kolar in ga tudi uspel matirati.

Do konca srečanja smo spremljali poskuse domačih fantov, a v soboto pač ni bil naš dan.

Za Rudarja so začeli: Možic, Ocepek, Drnovšek, Bašič, Milinovič, Kazič, Katić, Mlinar, Rekanovič, Zalaznik in Sajovic;

V nadaljevanju so vstopili še: Delić, Jurić, Kahteran, Šišić in Krajnc;

V soboto, 18.11.2023, Rudar odhaja v Ljubljano. V Maksovem gaju se bo pomeril z domačo ekipo NK Arne Tabor 69. Vsi verjamemo, da bodo Rudarji stisnili svojo pest in z odlično igro ter borbo prinesli tri točke nazaj v Trbovlje.

Se vidimo na tekmi.